Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 14.11.2011.

22:17

WTA: Petra Kvitova najbolja u 2011.

Vimbldonska šampionka Čehinja Petra Kvitova proglašena je za najbolju teniserku u 2011. godini, u izboru Ženskog teniskog udruženja (WTA).

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Kvitova (21) ove sezone ima skor od 60 pobeda i 13 poraza, osvojila je šest titula u singlu, uključujući i završni turnir krajem prošlog meseca u Istanbulu.

Čehinja je imala impresivnu sezonu. Startovala je sa 34. mesta na WTA listi, a završila kao drugorangirana teniserka sveta, osvojivši od turnirskih nagrada više od pet miliona dolara.

Kvitovoj, koja je pomogla i nacionalnoj reprezentaciji da osvoji trofej Fed kupa, još je pripalo priznanje kao teniserki koja je najviše napredovala u 2011. godini.

Titulu za teniski "povratak godine" zaslužila je Nemica Sabina Lisicki, "novajlija 2011" je Rumunka Irina-Kamelija Begu, a za za najbolji dubl proglašene su Čehinja Petra Kveške i Slovenka Katarina Srebotnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu